Verwarring over corona-besmetting in gemeente Lochem

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Er bestaat sinds woensdagmiddag veel verwarring over eventuele corona-besmettingen in de gemeente Lochem. Er zijn meldingen over één geval, terwijl op een kaart van het RIVM zelfs drie gevallen van COVID19-bestemming worden getoond.

[UPDATE] Dit bericht is inmiddels achterhaald door de actualiteit. Lees HIER een nieuwe artikel over de nu officieel bevestigde besmetting in de gemeente/

Op de website van de GGD zijn de cijfers van woensdag nog niet vermeld. Sommige media baseren hun bericht op informatie van de GGD. Diezelfde GGD levert de cijfers aan bij het RIVM. Dat maakt het verschil in aantallen bijzonder.

LochemsNiewus probeert zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Als dat lukt volgt een nieuw bericht.

Dichterbij

De gemeente Lochem bleef tot nu toe, net als het overgrote deel van de Achterhoek, verschoond van positief geteste personen. Wel kwam het virus steeds dichterbij en dat de eerste melding een komt mag geen verrassing heten.

De GGD’s melden alleen het aantal positief geteste personen. Het aantal mensen dat het virus ongemerkt met zich meedraagt is vrijwel zeker veel hoger.

‘Virusvrij’

Inmiddels wordt niet iedereen meer getest, mede door een tekort aan materiaal. Officieel zijn alle gemeente ten zuidoosten van Lochem nog ‘virusvrij’, met uitzondering van de gemeente Bronckhorst, waar al in een vroeg stadium twee gevallen bekend werden gemaakt. Daar lag een duidelijke relatie met Noord-Italië.

Ook in Zutphen wordt nu een eerste geval gemeld.

 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here