Burgemeester: ‘Leef de maatregelen na’

0
Het is rustiger dan normaal in de wandelgangen van het Lochemse gemeentehuis (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve vraagt de inwoners van de gemeente Lochem met klem om de geldende maatregelen na te leven. Veel ambtenaren van de gemeente werken thuis en de gemeenteraad komt voorlopig niet bij elkaar. De gemeente is wel gewoon bereikbaar, maar het loket in Gorssel is gesloten.

Van ‘t Erve zegt letterlijk: “Ik herhaal dringend mijn oproep aan iedereen om de maatregelen na te leven. Ik realiseer me dat het van iedereen veel vraagt en dat het ingrijpt in ieders dagelijks leven. Ik waardeer enorm de inzet die ik de afgelopen dagen al heb gezien. Laten we goed naar elkaar blijven omkijken.”

Huwelijken verplaatst of sober
De meeste huwelijken die gepland staan in de gemeente Lochem zijn of worden verplaatst. Wanneer de plechtigheid toch doorgaat dan zijn er alleen 2 getuigen bij aanwezig. Met het aanstaand bruidspaar wordt besproken waar hun voorkeur naar uitgaat. 

Veel thuiswerkers

Een belangrijk deel van de medewerkers werkt thuis. Alleen als ze er moeten zijn, werken ze op kantoor. “Medewerkers volgen de instructies en geven daar zelf goed invulling aan. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Bij lichte gezondheidsklachten blijven mensen thuis en werken ze thuis. Teams spreiden werktijden of mensen werken dus thuis. En medewerkers zoeken alternatieven voor vergaderingen als dat kan”, aldus een woordvoerster.

De gemeente heeft informatie voor ondernemers gebundeld op DEZE webpagina.

En verder: “Zo beperken we het risico op besmetting en kan onze dienstverlening zoveel mogelijk doorgaan. We hebben ook aandacht voor vragen en zorgen. Medewerkers kunnen terecht bij een intern meldpunt. Daarnaast faciliteren we met tips om thuis te werken, hygiënetips en handelingsperspectieven.” Op dit moment zijn er niet meer mensen ziek dan gemiddeld.

Contact met samenleving

Burgemeester en wethouders proberen zo goed mogelijk contact te houden met de samenleving. “In deze situatie houden bestuur en medewerkers zo goed mogelijk contact met maatschappelijke partijen. Om te informeren hoe het gaat, hen aan te moedigen en aan te geven dat ze bij de gemeente kunnen aankloppen, mochten ze tegen vragen aanlopen waarvoor ze zelf lastig een oplossing kunnen vinden”, zo klinkt het.

Bestuurders nemen vaker deel aan crisisvergaderingen (het beleidsteam) en schakelen veelvuldig met de veiligheidsregio.

De gemeente heeft op de website een speciale nieuwspagina met berichten over de coronacrisis toegevoegd. Deze is HIER te vinden.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here