Bevrijdingsactiviteiten afgelast: ‘Enorme teleurstelling’

0
Berry Swarthoff van het Liberation Museum Lochem bij een oude schoolkaart over de bevrijding (Foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – Het coronavirus treft ook de viering van 75 jaar Bevrijding in de gemeente. De gemeente werd begin april 1945 bevrijd. Er waren met name op zaterdag 4 april veel activiteiten gepland. Deze kunnen allemaal niet doorgaan. Eerder lieten de laatste nog in leven zijn de Engelse veteranen al weten niet te komen.

De gemeente Lochem spreekt van een enorme teleurstelling voor alle mensen die meewerkten aan het programma. Een woordvoerster zegt nog niet verder vooruit te durven kijken: “We staan in goed contact met de initiatiefnemers en we denken met hen verder na over de vraag of activiteiten die niet doorgaan, op een later moment gehouden kunnen worden.”

4 april

Op 4 april stond onder meer een bevrijdingslunch van de Lochemse Evenementen Organisatie (LEO) op de Markt op het programma. Verder zou een enorme stoet van oude legervoertuigen van Keep Them Rolling vanuit Barchem naar het centrum van Lochem rijden. Verder coördineerde de gemeente tal van herdenkingen en vieringen in alle kernen van de gemeente.

Zoals al eerder gemeld zijn ook de leggingen van stolpersteine op 25 maart en 2 april uitgesteld. Nieuwe data hiervoor zijn nog niet bekend.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here