Lochemse huisartsen passen werkwijze aan

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gezamenlijke Lochemse huisartsen hebben een open brief voor hun patiënten opgesteld. Daarin wordt ingegaan op de situatie rond de corona-epidemie.

De huisartsen in Gorssel en Epse hebben gisteren een brief met dezelfde inhoud verspreid via de website gorssel.nl. De Larense huisarts De Vries heeft een soortgelijke boodschap op de website gezet.

Andere werkwijze

In de brief wordt uitgelegd hoe de artsen vanaf vandaag werken. Dit wijkt enigszins af van de normale gang van zaken. Hieronder de integrale tekst van de brief van huisartsenpraktijk Het Oude Postkantoor, praktijk Roelofse en Peterse en huisartsenpraktijk J.W.H. van Huijstee.

Beste patiënten,

Het zijn onrustige en onzekere tijden nu de corona-epidemie zich aan het uitbreiden is. Dat snappen wij maar we laten u niet in de steek! Blijft u vooral rustig en volg onze adviezen op. Wij houden ons aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn in de gezondheidszorg.

Daarom gaan we de zorg in de praktijk iets anders regelen de komende weken. Waarom?
1. Vanaf vandaag beschouwen we iedereen met acute luchtwegklachten (dan wel met of zonder koorts) als zijnde “besmet” met corona, ook al bent u hier niet op getest. Testen heeft geen toegevoegde waarde voor de behandeling.
2. Alle recente maatregelen die u via de media vernomen heeft, zijn bedoeld om verspreiding van het virus te vertragen en daarmee een piekbelasting in de ziekenhuizen te voorkomen.

Het samenbrengen van mogelijk besmette mensen bij andere kwetsbare patiënten in een
huisartsenpraktijk of apotheek is daarom GEEN goed idee.

LET OP: ontwikkelt u of uw kind acute luchtwegklachten, dat wil zeggen loopneus, “snotneus”, niezen, snotteren, verstopte neus, verkouden, hoesten, kuchen, keelpijn? Lees dan onderstaande instructie wat u moet doen:

1. Krijgt u luchtwegklachten zonder koorts en bent u GEZOND: ziek uit! (zie thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK!

2. Heeft u luchtwegklachten EN koorts (>38.5 graden Celcius) EN bent u GEZOND: ziek uit! (zie thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK! Neem contact op als de koorts na vijf dagen nog niet gedaald is.

3. Heeft u luchtwegklachten EN/OF koorts EN bent u:
– Ouder dan 70 jaar OF
– Hart- of longpatiënt OF
– Diabetespatiënt OF
– Bekend met een verzwakte afweer (chemotherapie, methotrexaat)
KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK!

Bel met de assistente. We maken dan een inschatting of een visite dan wel andere
adviezen/maatregelen noodzakelijk zijn!

De spreekuren voor patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD worden geannuleerd en worden indien nodig omgezet naar een telefonisch consult. Ook de afspraken met de POH-GGZ zullen niet doorgaan en omgezet worden naar een telefonische consulten. De reden hiervoor is om alle contacten tussen mensen zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier gaan we eventuele besmettingen tegen.

Heeft u een andere zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of we de klacht telefonisch kunnen afhandelen. Als een beoordeling op het spreekuur of een visite noodzakelijk is, dan staan we uiteraard voor u klaar. Klachten of vragen die kunnen wachten graag uitstellen tot de corona-epidemie weer op zijn retour is.

De druk op ons als huisartsen en assistentes zal waarschijnlijk groot worden de komende weken, dus we hopen op uw begrip voor deze ingestelde maatregelen! Mochten er wijzigingen komen dan verneemt u dat via de website.

Met vriendelijke groet,
De gezamenlijke  Lochemse huisartsen.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here