Twee medewerekers Gelre Ziekenhuizen besmet

0
Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen

ZUTPHEN/LOCHEM – Twee medewerkers van Gelre Ziekenhuizen zijn positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). De betrokkenen zitten in thuisisolatie. Of zij in het ziekenhuis in Zutphen of Apeldoorn werken is niet bekend gemaakt. Het ziekenhuis spreekt van: ‘Een uitslag die we konden verwachten in deze tijd.’

Ook is de eerste patiënt met het coronavirus naar een van de Gelre Ziekenhuizen overgeplaatst. Deze persoon ligt in strikte isolatie.

Verklaring

In een verklaring schrijft Gelre: ‘Wat betreft de twee besmette medewerkers hebben we een risico-inventarisatie gedaan om verdere verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Zo hebben we gekeken naar wat dit betekent voor medewerkers en patiënten waar contact mee is geweest. De betrokken medewerkers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Hen is gevraagd in de gaten te houden of ze luchtwegklachten of koorts krijgen. Ook de betreffende patiënten waar contact mee is geweest, zijn geïnformeerd. We monitoren hun gezondheid op de ontwikkeling van luchtwegklachten en koorts.’

Slecht één bezoeker per patiënt

Vanaf maandag (16 maart) gelden nieuwe regels voor bezoek aan of begeleiding van een patiënt. Per patiënt wordt nog maar 1 bezoeker per dag toegelaten. Er mag dus ook geen volgende bezoeker op de gang wachten.

Eén begeleider

Bij afspraken in de polikliniek mogen patiënten nog maar 1 begeleider meenemen. Dit geldt ook voor de spoedeisende hulp. Een patiënt die in isolatie ligt mag gedurende de eerste 24 uur geen bezoek ontvangen.

Mensen die luchtwegklachten (hoesten, niezen en/of benauwdheid) of koorts hebben wordt gevraagd om bezoek aan een patiënt in Gelre Ziekenhuizen achterwege te laten.

Afspraken polikliniek

Poliklinische afspraken worden indien mogelijk telefonisch afgehandeld. Onderzoeken en behandelingen waarvoor de patiënt fysiek aanwezig moet zijn in de polikliniek gaan in principe door. Zaken die uitstel kunnen verdragen worden verschoven naar een andere datum. De betrokkenen worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

De informatie over de poliklinische afspraken zijn van 10 maart. Kijk voor eventuele veranderingen op de website van het ziekenhuis. 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here