Gratis training digitale weerbaarheid voor ondernemers

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Ondernemers worden steeds vaker het slachtoffer van cybercriminaliteit. De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar 60 tot 70 procent van alle inbraken digitaal zullen zijn. Wie zich hiertegen wil wapenen kan zich aanmelden voor een gratis training in digitale weerbaarheid.

De training wordt aangeboden door de gemeente Lochem in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Oost- Nederland, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV),  Cyber Security specialisten van NFIR en een ethisch hacker.

Gratis

De datum voor de training staat nog niet vast. Deze wordt in overleg met geïnteresseerde ondernemers geprikt. Dankzij een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid is deelname gratis.

Aanbod komen zaken als phishing e-mails, CEO-fraude. cryptolockers (ransomware), op afstand te bedienen apparaten en DDOS–aanvallen. De deelnemers krijgen te horen wat de gevaren zijn en wat men kan doen ter voorkoming.

Persoonlijk advies

De aanwezige ethisch hacker vertelt over de digitale gevaren en de verstrekkende
gevolgen. Ook is een aantal cyber-securityspecialisten present om persoonlijke vragen te
beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 maart van beleidsadviseur Economie, Anneloes Blaauw, via het mailadres [email protected].

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here