advertentie
Home Lifestyle Wonen In no-time 8 nieuwe woningen in Laren via ‘Blokje Om’

In no-time 8 nieuwe woningen in Laren via ‘Blokje Om’ [video]

0

LAREN – ‘Blokje Om’. Zo heet een nieuwe methode om heel snel en met minder overlast woningen te slopen en weer op te bouwen. Aan de Molenbeek in Laren wordt de methode vanaf eind februari toegepast door aannemer Dura Vermeer, in opdracht van Viverion. In juni staan daar 8 nieuwe woningen.

In de video boven dit artikel wordt het proces uit de doeken gedaan…

Twee blokken

advertentie

‘Blokje Om’ biedt voordelen voor huurders en omwonenden De overlast door sloop en bouw wordt tot een minimum beperkt. In Laren gaat het om 2 blokken van vier woningen. De gesloopte woning wordt binnen 20 werkdagen weer opgebouwd op de bestaande fundering. De bewoners, die tijdelijk elders worden gehuisvest, kunnen na korte tijd weer terug naar hun vertrouwde plek. Zelfs de achtertuin blijft onaangetast.

Twee fasen

Het werk aan de Molenbeer wordt in 2 fasen uitgevoerd, dus per blok. Vier bewoners hebben aangegeven te willen terugkeren naar de plek waar ze nu ook wonen. Vier anderen willen dit niet en krijgen andere huisvesting. Dit betekent dat er vier wisselwoningen nodig zijn.

Nieuwe huurders

Vier weken naar de start van fase 1 kunnen de eerste bewoners alweer terug. De woningen die daarna in fase 2 worden gebouwd krijgen nieuwe huurders. In juni is alles achter de rug.

‘Blokje Om’ is bedacht door Dura Vermeer. De bouwtijd van 20 dagen kan worden gehaald door gebruik te maken van veel prefab-elementen die op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Meer informatie hierover is te vinden op: www.blokjeommetduravermeer.nl

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

%d bloggers liken dit: