Onderzoek nieuwe locatie brandweerkazerne Almen

0
Het onderzoek voor de brandweerkazerne richt zich op deze locatie (bron: OpenStreetMap/bew. LochemsNieuws)

ALMEN/LOCHEM – De brandweer in Almen heeft een nieuwe locatie nodig. Het huidige onderkomen aan de Berkelweg is te klein geworden. De gemeente Lochem en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) onderzoek nu een perceel aan de Dorpsstaat geschikt is voor nieuwbouw van de kazerne.

Uitkoopregeling

Het pand Dorpsstraat 2b is aangekocht door de gemeente. De eigenaren maakten gebruik van een uitkoopregeling van het Rijk. Een aantal woningen aan de Dorpsstraat staan onder een hoogspanningskabel. Via de regeling is de gemeente eigenaar geworden. De woonbestemming moet binnen 5 jaar na aankoop zijn opgeheven. Herbestemming voor maatschappelijke doeleinden is wel toegestaan.

Haalbaarheid

Onderzocht moet worden of de locatie qua ruimte, verkeer en geluid geschikt is en of het financieel haalbaar is. Het gaat om een doodlopende aftakking van de Dorpsstraat aan de uiterste rand van het dorp, niet ver van het Twentekanaal en de Vetweide. Het gaat om een smalle weg.

Omwonenden

Het bestaande pand op deze locatie was in gebruik als woning en praktijk. Of er na sloop voldoende ruimte is voor de brandweer moet eveneens worden onderzocht. Omwonenden zijn via een brief op de hoogte gesteld van de plannen en zij worden op de hoogte gehouden van de uitkomsten van het onderzoek.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.