Hackers vallen ICT-netwerk gemeente Lochem aan

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het computernetwerk van de gemeente Lochem is donderdag (6/6) aangevallen door hackers. De aanval is afgeslagen en de gemeente zegt vooralsnog geen aanwijzingen te hebben dat er persoonsgegevens zijn gestolen. De hack is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan bij de politie.

Onderzoek

Omdat een geslaagde inbraakpoging via een netwerk van de overheid uitzonderlijk is, doen Lochem samen met de Informatiebeveiligingsdienst voor Gemeenten (IBD) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderzoek naar het incident. De burgemeester laat ook een extern onderzoek doen.

Veilige handen

Lochem laat via de eigen website weten dat inwoners erop mogen vertrouwen dat gegevens in veilige handen zijn bij de gemeente. ‘We voeren een actief veiligheidsbeleid. Het ontdekken van de inbraak heeft verdere schade voorkomen’, aldus de verklaring. In het belang van het onderzoek kunnen momenteel geen details over het incident worden gedeeld.

Nieuwe ontwikkelingen worden, als ze beschikbaar komen, geplaatst op: www.lochem.nl.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here