Meerderheid raad: ‘Kijk hoe hertenkamp goedkoper kan’

0
De hertenkamp, gezien vanaf de Marinus Naefflaan

LOCHEM – Een flinterdunne meerderheid van de Lochemse gemeenteraad wil dat de hertenkamp in gemeentelijke handen blijft, maar dat wel serieus wordt gekeken of de kosten omlaag kunnen. De voorziening kost de gemeente momenteel 20.000 euro per jaar. 

LochemsNieuws schreef eerder of dit onderwerp. Lees het HIER.

Meedenken met Lochem (MmL), PvdA, D66 en CDA dienden twee weken geleden al een amendement op de Kadernota – de voorloper van de begroting – met als doel een stokje te steken voor het afstoten van de hertenkamp. Het college van B&W wil een onderzoek starten na privatisering en boekte de besparing van 20.000 euro alvast structureel in voor de komende jaren.

Kosten omlaag

Het wijzigingsvoorstel dat met 11 tegen 10 stemmen werd aangenomen roept het college op om te onderzoeken of de kosten omlaag kunnen zonder de voorziening af te stoten. Te denken val aan burgerparticipatie bij het onderhoud. GroenLinks steunde de indieners van het amendement waardoor het een meerderheid haalde. Twee raadsleden waren afwezig.

In veilige handen

GemeenteBelangen gaf aan te twijfelen, maar steunde het amendement toch niet vanwege de hoge kosten. De VVD stemde eveneens tegen. Namens GroenLinks zei Bernhard Aiking dat het beheer van de hertenkamp wat zijn fractie betreft groener en natuurlijker mag, maar ook goedkoper. ,,Maar we vinden wel dat het in de veilige handen van de gemeente moet blijven”, aldus Aiking.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here