Flinke brand legt schuur Almen in de as [video]

0

ALMEN – Aan de Binnenweg, in het buitengebied tussen Almen en Eefde, heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed in een schuur. Daar lag veel hout opgeslagen waardoor het vuur snel om zich heen greep. Dat brandweer kon weinig anders uitrichten dan de schuur gecontroleerd te laten afbranden en omliggende gehouwen te beschermen.

De brandmelding kwam tussen vier en half vijf in de ochtend. Het bleek te gaan om een monumentale schuur van 13 bij 15 meter. Naast het hout stond er ook een zaagmachine, zo meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Er lag zo’n 100 kuub hout in het pand.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Het sein brand meester werd rond 05.10 uur gegeven. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here