Ze slopen de scholen!

0
Sloop van de St Joseph (rechts) en de PH-school (foto's: LochemsNieuws)

LOCHEM – In Lochem worden momenteel 2 schoolgebouwen tegelijk gesloopt. Dat zou zo maar een unicum kunnen zijn. Aan de Zutphenseweg is de voormalige Prins Hendrikschool (PH) al bijna verdwen. En aan de Prins Claus is een begin gemaakt de ‘amovatie’ van de oude St. Josephschool.

Beide scholen stonden al geruime tijd leeg, al werd de PH na het vertrek van de basisschool nog gebruikt door het Staring College. De vrijkomende grond is voorbestemd voor woningbouw. De christelijke Prins Hendrikschool is – samen met de Propschool – al bezig aan het tweede schooljaar in MSG de Garve aan de Burgemeester Leenstraat.

St Joseph

De katholieke St Joseph kon verder in het pand van de buren, doordat de openbare basisschool De Toermalijn werd opgedoekt. Over de bestemming van de vrijkomende grond is nog geen duidelijkheid. De gemeente heeft dit voorjaar concrete ideeën verzameld. Deze worden gebundeld in een aanbiedingsboek, waarna moet blijken of de gemeente en/of commerciële partijen is zien in de realisatie van ingebrachte plannen.

 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here