College Zutphen stemt in met windmolens bij Eefde [video]

0

(dit bericht is gedeeltelijk afkomstig van LokaalGelderland.nl)
ZUTPHEN/EEFDE –
Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen heeft het ontwerpbestemmingsplan Fort de Pol, waar IJsselwind drie grote windmolens wil plaatsen, ter inzage gelegd. Wethouder Matser zei tegen LokaalGelderland dat het algemeen belang boven het belang van fel protesterende omwonenden, waaronder uit Eefde, is gesteld.

De gemeente Lochem trok al in juli 2017 de handen af van het project IJsselwind. Uit een op initiatief van Lochem gehouden draagvlakonderzoek bleek dat die onder de inwoners van (een deel van) Eefde niet aanwezig was. Zutphen, Brummen en Voorst gingen door met het project.

Besluit in september

De gemeenteraad van Zutphen is nu aan zet. In september moet een besluit worden genomen. Dit kan dan eventueel juridisch worden aangevochten.

Wethouder Harry Matser van Zutphen zegt dat Zutphen echt aan de slag moet met de energietransitie en de beoogde windmolens dragen daar aan bij. Er kunnen 6750 huishoudens van energie worden voorzien als ze er eenmaal staan. ,,Dit is een mooi begin”, zegt Matser, al moet daarnaast nog veel meer gebeuren om de regio energie-neutraal te maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here