IJsbanen nog gesloten: ‘Sneeuw is slecht nieuws’ [Audioclip]

0
IJsbaan Roowinkel in Laren (bron: IJssportvereniging Roowinkel / Facebook)

LOCHEM/ALMEN/LAREN – De ijsbanen in de gemeente Lochem zijn nog niet geopend. De draagkracht van de ijsvloer is nog onvoldoende. Met de sneeuw die vandaag valt is het ook maar de vraag of de schaatsen op korte termijn kunnen worden ongebonden.

De IJsbaan Lochem koos dinsdagochtend nog de positieve insteek door op de website te melden: ‘Vanochtend hadden we 5,2 cm ijs. Nog niet voldoende om de baan te openen.
Vanmiddag en vanavond wordt er sneeuw verwacht. Sneeuw isoleert en dat moet er eerst af. Een klus voor morgenvroeg. Daarna nog een beetje vorst en we zijn er.’

Roowinkel
IJssportvereniging Roowinkel in Laren meldde zondag nog vol goede moed dat de baan de goede kant op ging, maar ook daar is het signaal ‘het ies kan liehn’ nog niet gegeven. ‘Gesloten’ is nog altijd te lezen op de website.

Vetweide Almen
Ook op de Almense is ook ijsbaan de Vetweide heeft het startschot nog niet geklonken. Gisteren meldden de plaatselijke ijsmeesters via Facebook wel dat de schaatskriebels hun in de macht heeft. De ijsvloer had echter nog onvoldoende draagkracht. En de voorspelde sneeuw werd als mogelijke spelbreker genoemd. ‘Sneeuw is mooi om te zien maar werkt op ijs als een isolatiedeken’, zo klinkt het vanuit Almen.

Epse
Vanuit Epse klonken maandagavond hoopvolle geluiden. Vanavond komen de ‘rayonhoofden’ van ijsbaan Het Vlinderplein bijeen voor overleg. Als het ondanks de sneeuw lukt om de ijsvloer tot op de bodem te laten zakken, kan er woensdag mogelijk worden geschaatst in Epse.

Vanuit Harfsen en de ‘Bosbaan’ aldaar is nog niets vernomen.

Gesloten
Een blik over de gemeentegrenzen heen levert ook nog weinig hoop op voor liefhebbers. In Ruurlo en Vorden zijn de ijsbanen ook nog gesloten. Dat geldt ook voor die van Borculo en Holten.

OPROEP: Vertegenwoordiger van een ijsclub of ijsbaan? Meld wijzigingen alstublieft via info@lochemsnieuws.nl

Om in de stemming te komen hieronder een audioclip van Bennie Jolink met ‘Ies Kan Liehn’:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here