Lochem maakt statement met regenboogvlag

0
De Regenboogvlag bij hetr gemeentehuis in Lochem (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Naast de Lochemse en de Achterhoekse vlag wappert nu ook de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan de Hanzeweg. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve gaf opdracht om de vlag in top te hijsen om een statement te maken tegenover de omstreden Nashvilleverklaring. 

,,Omdat de liefde alles overwint, wappert ook bij ons de regenboogvlag”, zegt Van ’t Erve.
De Nashvilleverklaring is een document waarin staat hoe christenen dienen om te gaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. De tekst suggereert dat homoseksualiteit een keuze is en dat het ‘te genezen’ is.

Veilige plek
,,Door de regenboogvlag te hijsen willen we een signaal afgeven dat je mag houden van wie je wil. Wij willen een veilige plek zijn voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders”, aldus Van ’t Erve. ,,De gemeente Lochem volgt dan ook graag het voorbeeld van andere organisaties die de regenboogvlag laten wapperen.”

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here