Video over aanpak droogte door Waterschap Rijn en IJssel

0
Calamiteit droogte: Waterschap in actie.

De droogte is nog lang niet voorbij. Ook al is het water in de Rijn en IJssel flink gestegen, het grondwater staat nog steeds erg laag. In dit filmpje zie je wat we doen om deze calamiteit te beheersen. Waarom we maatregelen treffen. Met wie we samenwerken. En hoe we zo goed en snel mogelijk informeren en vragen beantwoorden.

Posted by Waterschap Rijn en IJssel on Monday, December 10, 2018

LOCHEM/EEFDE – Het Waterschap Rijn en IJssel heeft een video gepubliceerd over de aanpak van de droogte. Hierin is onder meer te zien hoe illegale onttrekking van grondwater wordt opgespoord.

In de film zijn drone-beelden te zien van het sluiscomplex bij Eefde. Daarin zijn de extra pompen die daar water van de IJssel in het Twentekanaal pompen goed te zien.

Actie Team
Toen de droogte tot forse problemen begonnen te leiden, werd een Waterschap Actie Team (WAT) geformeerd dat zich focuste op de aanpak. Een rechtvaardige verdeling van water was daarbij een speerpunt. Een medewerker vertelt dat er soms lastige discussies ontstonden met agrariërs.

Landelijke aandacht
Verder blijkt uit de film dat het waterschap te maken kreeg met veel vragen van landelijke media omdat de Achterhoek gold als de droogste plek van het land. Dijkgraaf Hein Pieper was te zien in het NOS Journaal en de Volkskrant besteedde een voorpagina-artikel aan de droogte in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here