Sportclub Lochem steunt Pleegzorg Nederland

0
Wethouder Bert Groot Wesseldijk (links, geknield) en JO13-1 hingen het spandoek op. Rechts (staande) voorzitter Ger ten Asbroek)

LOCHEM – Op het complex van Sportclub Lochem hangt een spandoek waarop een oproep wordt gedaan aan ‘supergewone’ mensen om zich aan te melden als pleegouders. Wethouder Bert Groot Wesselijk onthulde het spandoek samen met de spelers van JO13-1. Ook voorzitter Ger ten Asbroek was hierbij aanwezig.

Iedereen doet mee
Sportclub Lochem bestuurslid Tom Schooltink: ,,’Iedereen doet mee’ is de titel van het nieuwe beleidsplan dat het bestuur van Sportclub Lochem op 10 december zal presenteren op de Algemene Leden Vergadering. Dat betekent onder meer, dat we een vereniging willen zijn voor iedereen. Juist ook voor kinderen, voor wie thuis opgroeien niet vanzelfsprekend is.”

Advertentie

Pleegzorg Nederland
Met de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het tekort aan pleegouders. Sinds vorige week hangen er bij veel sportverenigingen in Nederland speciale spandoeken. Op deze manier wil Sportclub Lochem mensen, die nog een plekje vrij hebben, aanspreken om pleegouder te worden.

Hard nodig
Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here