Vocal Group EigenWijs viert 20-jarig bestaan

0
De flyer van het jubileumconcert van Vocal Group Eigenwijs

LOCHEM – De Vocal Group EigenWijs bestaat 20 jaar. Dit wordt op zondag 18 november gevierd met een jubileumconcert in de Witte Kerkj aan de Graaf Ottoweg. Dit wordt een muzikale reis door de tijd aan de hand van persoonlijke voorkeuren van de koorleden.

‘Een homogene klank, een dynamische setting en een gevarieerd repetoire’. Met deze lovende woorden van de jury won Vocal Group EigenWijs uit Lochem eind vorig jaar de derde prijs in haar categorie op het Topfestival van Balk in Rotterdam. De groep legt volgens de jury de lat ‘erg hoog’.

20 jaar
En dat doen ze nu dus al 20 jaar. EigenWijs viert dit samen het publiek, maar ook met andere muzikanten tijdens een ‘middagvullend’ concert. Vocal Group EigenWijs is een kleine zanggroep met leden uit de hele regio. De groep bestaat uit 12 zangers en zangeressen, die, onder leiding van dirigent Rogier IJmker, ieder jaar op zoek gaan naar nieuwe muzikale uitdagingen.

Kwaliteit
Volgens kenners behoort EigenWijs tot de betere amateur-vocal-groepen in de regio. De groep is vastberaden om de kwaliteit de komende jaren nog verder uit te bouwen. Maar eerst is er een jubileum te vieren. Het concert wordt een persoonlijke en muzikale terugblik op de afgelopen twee decennia uit het bestaan van de groep.

Elk lid van de groep heeft zijn of haar persoonlijke favoriete nummer uitgekozen; een nummer dat hem of haar heweft geraakt en dat het koorlid graag nog eens (of voor de eerste keer) met het publiek wil delen.

Het resultaat is een bijzonder en gevarieerd repertoire; soms a capella, soms met begeleiding. Dan weer erg swingend of juist gedragen.

Informatie

Het concert vindt plaats op 18 november in de ‘Witte Kerk’ in Lochem en start om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.eigenwijslochem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here