Lochemers ondervraagd over vrijwilligerswerk en mantelzorg

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Vanaf vandaag (donderdag 11 oktober) kunnen deelnemers aan het burgerpanel ‘Lochem Spreekt’ hun mening geven over vrijwilligerswerk en mantelzorg. Er staat een online-vragenlijst klaar.

De gemeente wil inwoners die zorgen voor een familielid of goede bekende zo goed mogelijk ondersteunen. Daarvoor is het belangrijk te weten welke behoefte er is aan hulp en ondersteuning zodat mensen deze zorg kunnen volhouden.

Beleid
De uitkomsten van dit onderzoek wil de gemeente gebruiken voor nieuw beleid. Daarin komt te staan hoe de gemeente vrijwilligers en mantelzorgers ondersteunt. De gemeente is ook geïnteresseerd in de mening van inwoners die geen vrijwilligerswerk doet of zorg verlenen aan een familielid of goede bekende.

Registreren
Wie wil meedoen maar nog geen deelnemer is van ‘Lochem Spreekt’ kan zich nog registreren. Dit geldt voor iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt. Aanmelden kan via Waaraan heeft u behoefte als mantelzorger of vrijwilliger?
Laat het weten via LochemSpreekt.nl.

Deelnemers krijgen ongeveer 4 keer per jaar een e-mail met een uitnodiging om mee te doen aan een nieuwe enquête. Deelname is vrijblijvend. Wie meedoet krijgt als eerste te horen wat de resultaten van een ondervraging waren en wat de gemeente daarmee gaat doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here