Drukke open dag bij Truck & Trailer Lochem

0
Beeld van de open dag bij Truck & Trailer (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De open dag bij het vrijdag officieel heropende Truck & Trailer aan de Kwinkweerd in Lochem werd zaterdag druk bezocht. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijf. Binnen en buiten was veel te beleven voor jong en oud.

Het bedrijf heet voortaan voluit ‘Truck & Trailer, door Wensink’. Wensink is voor de meeste mensen bekend als Mercedes-dealer maar is actief in veel meer takken van sport, waaronder de verkoop van vrachtwagens, de inbouw van professionele mobiele werkplaatsen en als leverancier van bestelbussen. In totaal werken er zo’n duizend mensen bij de groep.

Lees verder onder de foto…

(foto: LochemsNieuws)

Groeien
Truck & Trailer – voor technisch onderhoud aan vrachtwagens – heeft momenteel 4 vestigingen in het land maar wil doorgroeien naar 10 filialen in het oosten van het land, van Noord-Limburg tot Groningen. Op 1 januari gaat ook de werkplaats van Ecotrans in Vorden tot Truck & Trailer behoren.

Brand
Aan de vrijdagavond door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve heropende vestiging in Lochem kleeft een bijzonder verhaal. Algemeen directeur Ronald Kroesen vertelt dat Truck & Trailer de gebouwen van het failliete Cosmo in gebruik zou nemen. Dat werd op 1 januari 2016 formeel een feit. ,,In de nacht van 1 op 2 januari werden we gebeld met de mededeling dat er een grote brand woedde”, zo zegt hij. Die brand ontstond door kortsluiting in een kacheltje in de toen pas nieuwe kringloopwinkel van 2Switch.

Lees verder onder de foto…

(foto: LochemsNieuws)

De Kringloopwinkel – in de voormalige showroom van Cosmo – ging geheel verloren en de panden van Mechanisatie Lochem en Truck & Trailer liepen zware schade op. ,,Ik nam na de brand contact op met onze Lochemse manager Alfons Duteweert om te vragen wat hij nodig had. Dat was bovenal licht en warmte. Twee dagen later werd hier weer gewerkt, maar onder zware omstandigheden.”

Respect
Ronald Kroese vervolgt: ,,Ik heb enorm veel respect voor onze mensen hier. Die eerste winter was het binnen bitterkoud. En in de zomer daarna waren de units die we buiten hadden bijgeplaatst bloedheet. Maar iedereen bleef de schouders eronder zetten.” Aanvankelijk was de verwachting dat de heropening binnen een jaar na de brand een feit zou zijn. ,,Dat is dus bijna 3 jaar geworden. Maar nu hebben dan ook een prachtig en modern bedrijf. Van binnen is het feitelijk helemaal nieuw, van vloer tot dak”, aldus Kroesen.

Lees verder onder de foto…
Na aanvankelijk huurder te zijn geweest werd het bedrijf eigenaar van gebouwen en grond. Toen konden er weliswaar knopen worden doorgehakt maar het zou nog lang duren voordat alles eruit zag als het nu doen. Er moest erg veel gebeuren want bij Cosmo was jarenlang weinig tot niets aan onderhoud gedaan. ,,We hadden alleen al zo’n 300.000 liter water nodig om de zaak schoon te krijgen”, zegt Kroesen.

Meer mensen
Het economisch tij zit mee en Truck & Trailer draait momenteel dan ook erg goed. ,,We zijn het afgelopen jaar van 13 naar 18 monteurs gegaan. En vermoedelijk hebben we er binnen korte tijd zelfs 20”, zegt de directeur. Maar hij voegt eraan toe dat het momenteel niet meevalt om gekwalificeerd personeel te vinden.

Mouwen opstropen
,,Toch hebben we hier in het oosten van het land nog geluk. Hier zijn veel boerenzonen die belangstelling hebben voor techniek en die ook nog eens graag de mouwen opstropen”, zo klinkt het. Truck & Trailer leidt graag zelf jongeren op die voor een techniek opleiding hebben gekozen.

Bekijk HIER de bedrijfssite van Truck & Trialer.

Bekijk hieronder nog een aantal foto’s van de open dag:

(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)

(foto: LochemsNieuws) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here