Nieuwstad weer open; stopgebod massaal genegeerd

1
Het stopgebod op de Nieuwstad wordt nog steeds door velen genegeerd. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Nieuwstad is sinds vrijdag weer open voor het verkeer, De aanleg van een nieuwe oversteek van de Oosterbleek naar de Zuiderbleek is voltooid. Voor kruisend verkeer geldt nu een stopgebod, dat overigens massaal wordt genegeerd.

(bron: pixabay.com)

Stop
Met name verkeer dat vanaf de richting van de Graaf Ottoweg richting Nieuwstad rijdt kan in de bocht bij de Smeestraat al overzien of er fietsers in aantocht zijn. Als dit niet het geval is wordt er niet gestopt en vaak zelfs geen vaart geminderd. Verkeer dat vanaf de Nieuwstad nadert heeft minder overzicht en is geneigd wel af te remmen maar ook van die kant stopt bijna niemand, zo bleek vrijdag aan het begin van de avond.

30 kilometer
Tussen de Kastanjelaan en de Barchemseweg/Albert Hahnweg is een 30-kilometerzone ingesteld. Ook dit verleidt nog maar weinig automobilisten om de snelheid te matigen.

Nieuwe school
De oversteek is aangelegd met het oog op leerlingen van de nieuwe school De Garve die na de zomervakantie in gebruik wordt genomen. Veel van zitten nu nog op de Propschool en wonen in Lochem-Oost.

De oversteek in de Nieuwstad. (foto: LochemsNieuws)

 

 

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here