Niet veel junkfood in gemeente Lochem

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – In Lochem is het aanbod van junkfood lager dan gemiddeld. Op elke 10.000 inwoners telt Nederland 6 junkfoodrestaurants, zoals snackbars, cafetaria’s of afhaalrestaurants. In de gemeente Lochem zijn dat er 0 tot 5 per postcodegebied. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De kern Lochem is opgedeeld in de postcodegebieden 7241 en 7242. In het eerste gebied zijn 5 fastfoodverkooppunten, in twee 2. In de meeste kernen van de gemeente blijft de teller op nul staan. In het onderzoek wordt een relatie gelegd met zorgkosten, de sociaal-economische status van de inwoners en het aantal volwassenen met obesitas. De zorgkosten vallen 15% lager uit dan gemiddeld. De sociaal-economische status is lager en ook het aantal gevallen van obesitas ligt lager dan gemiddeld in Nederland.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here