Geschiedenis Exelsebrug Lochem op YouTube gezet

0

LOCHEM – De 85-jarige geschiedenis van de Exelsebrug over het Twentekanaal bij Lochem samengevat in 5 minuten. Een fraaie compilatie van historische foto- en filmbeelden is sinds kort te bewonderen op YouTube.

De video staat op het YouTube-kanaal ‘Historische Beelden’ en de compilatie is gemaakt door G. Besselink. Er is geput uit veel bronnen, waaronder het archief van filmmuseum EYE in Amsterdam. Ook is er materiaal opgenomen van het Historisch Genootschap Lochem.

De video laat beelden zien van de bouw van de eerste brug, de vernietiging in 1945 en de herbouw, bijna 10 jaar later. Van het verplaatsen van de brug in 1987 zijn niet veel beelden opgenomen in de compilatie.

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. Om de onkosten te dekken vragen we een vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via de knop hieronder regel je het snel en veilig via iDeal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here